Bikin Panassss!!!


Huuuu~~~
legaaaaa sikit mlm nieee,
hurmmm aku ari nieee sbnrnyer sgt2 hanginnnnn ngan kerenah opis aku nieee
hurmmm sib baikkk dh relekss kat umahhh
layan moviee
layan laguuuuuu
br la aku releks sikit,
hah!!! ni aku nk luahkn apa yg "Bikin Panas"
arinie aku mmg tekanan giler ngan kerja kat opis aku tu, maner taknyer
kena key in data!!!
aku apply kijer kat companay aku nie bkn nyer sbg key in data
sbg junior biomedical engineering, grrgggggg nie aku kena buat keja dak2 data entery lak!!!
sikit2 leh laaa
hurmm tuk pengetahuan korggg
dlm opis aku ner ader jer yg layak n sepatutnyer buat keja tu
tp..... sengall!!
arapkn jer ader sijil tu la nie la, expert la kat lain2 company 
tp... hasilnyer....? HAMPEHHHHH

perhhh bikin gua panasssssss jer

boss aku nie lak, satu hal gak
kat opis kitaorg nieee, ader 3 org international, so aku call diorg nie sbgi
3budak inter, bkn player intermillan yeak!!!

sorg tu kata dh 8thn pengalaman, tp... keja HAMPEHHHH !!! dak2 practical kat m'sia lg boleh diharapkn
sorg lg tu la fresh lg, tp sembang ngan ktaorg, terelll bhgian LAB, tp.... BODOHHHH nak mampusss,
dak nie spesial sikit gelarannyer, sajer aku bg khas tuk "jibauk" nie, aku call dier "dak paki"
sbb dier dtg dari Pakistan  *mcm setann!!!!
dak paki nie mmg cukup sial, dier nie mmg lagak nk mampus, mcm terel giler, pahtu admit yg dier nie terel LAB
walhal ktaorg bg jer alat penimbang berat pon tak reti repair * weighing scale la tu

sorg lg nie pon fresh gak, mak org!, sikit2 "engineerrrr~~~~" tu jer la yg pandai dier, kata study tmpt best2
walhal aku pon tak kenal pon tmpt tu
dh tu semua benda nk tanya, smpi tanya " engineerrr~~~ this switch 4 what?" walhal switch tu biasa jer rupenyer
lg mau tanya k? BANGANG

yg aku sakit ati tuuu
company dari Malaysia, anak buah, mejoriti dak m'sia gak
tp gaji kitaorg bg sikit, dak2 inter nie lbh nk mampus, beza hmpir 4k tu
even ktaorg kira dari semua aspek! still diorg lbh
sepatutnyer ktaorg dari company sendiri, dpt la lbh dari diorg, tp nie tak!!!
dah tuuu semua keja yg diharapkn boss, dak2 m'sia gak
time kena tembak ngan User, dak2 m'sia dpersalahkn
time User puji, semua dpt nama, ngan dak2 inter pon dpt
walhal apa jer sumbangan diorg, lg bole menjahanamkn company ader laaa
hurmmm tah laaaa,
aku arap boss aku trbaca la nie
thenn LU PIKIR LA SENDIRIIIII



*sbnrnyer byk lg nk dpost kn
sbb dh lama aku kumpulkn
tp tak larat la
bebel pon sudehhh
debat pon sudehhh
postt kat sini ponnn sudehhhh
tp cam HAREMMMMM
satu pon xjln
mmg tul la org luar kata
MALAYSIA MMG BODOH 
*sorry too say, but reality is true, and bkn semua org malaysia bodoh, cuma segelintir malaysia tu, CAM YG SEDIAADA KAT COMPANY AKU NIEEEEEE ^_^
wakakaka g mampus la boss2 aku nk kata apa
pemberontak k
apa k, yg penting ktaorg sbnrnyer cuba mendapatkn hak kami yg sbnr
"ada k patut ngan org sendiri d'anak tirikn"
apa org kata "Anak rimau d'susukn, Anak sendiri mati klaparan"
hurmmm tah laa
~yat~

8 Response to Bikin Panassss!!!

  1. Kerja sampai mati says:

    kecoh la lu bro..kerja elok2 suda...hahaha...wat dek jer ngan dorg tue..

  2. unteeee ko!!!
    kang sok2 ko gak yg bisingg
    hampehhhh

  3. Annabelle says:

    oo.. ini kee? :P

    komfem dah ke unte mana yg tulis ni hehe..

  4. daaaaaaa

  5. hahaha berani sungguh ko...jangan harap la nak dapat gaji lebih bai..tunggu gajah tumbuh misai pun belom tentu kita dapat gaji naik...hidop gajah

  6. arghhhhhh teruk la cam ni.....
    kalo cam tu la "gajah pon mati!"

  7. NURUL says:

    boleh tahan blog ko ayat. teruskan menulis.

  8. yerrr k?
    emm aper lg, ure urekn la blog yat nieee
    hik3, nie pon baru lg niee

Post a Comment